Prekogranična

it mreža za konkurentnost,

inovaciju i preduzetništvo

Projekat “XBIT — Prekogranična IT mreža za konkurentnost, inovaciju i preduzetništvo” se realizuje u Hrvatskoj i Srbiji sa ciljem da se razviju dve nove digitalne zajednice, kroz osnivanje i razvoj dva nova centra, sa obe strane granice, jedan u Inđiji, a drugi u Donjem Miholjcu, u Hrvatskoj. U Srbiji se najveći deo programa odvija u Startit Centru u Inđiji, a na ovoj stranici će se pratiti sve aktivnosti iz te oblasti.

 

Centri će u skladu sa lokalnim specifičnostima biti specijalizovani za po jedan od trenutno najatraktivnijih tematskih okvira u IT industriji: VR (virtuelna realnost), te razvoj i primena IoT (Internet of Things) rešenja i 3D štampe. Svaka od formiranih lokalnih digitalnih zajednica će u svojoj oblasti specijalizacije pokriti celo programsko područje, okupljati sve zainteresovane korisnike i aktere i pružati im mogućnost da sarađuju, uče, umrežavaju se i razmenjuju znanja i iskustva.

 

Projekat realizuje konzorcijum koji čine vodeći partner, SEE ICT, Poduzetnički inkubator ,,OSVIT” iz Donjeg Miholjca, Općina  Magadenovac, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i Ministarstvo telekomunikacija i trgovine Republike Srbije.

 

Projekat je finansiran od strane Interreg IPA prekogranični program saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.

This website has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this website are the sole responsibility of Organization SEE ICT and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.