U četvrtak, 29. avgusta od 18 časova biće održana panel diskusije pod nazivom „Žene u IT-u i preduzetništvu”. Na panel diskusiji će četiri panelistkinje među kojima su Katica Ristić, Jelena Joksimović, Jelena Keravica i Tatjana Kecojević govoriti o njihovom razvojnom putu. Fokus će biti na inspirativnim pričama i korisnim savetima žena i devojaka koje su se ostvarile u sferi informacionih tehnologija i preduzetništva. Na čelu panel diskusije će biti Katarina Kosmina, koja će imati ulogu moderatorke.

Panelistkinje

Jelena Jokismović je završila matematički fakultet i masterirala na departmanu za verovatnoću i statistiku. Tražeći posao u struci nakon završetka osnovnih studija počela je da pomaže drugarima na projektu Uradi-zaradi (koji se tada nije tako zvao). Tada je shvatila da su svi izazovi sa kojima se suočila na preduzetničkom putu, ali i svi ljudi koje je upoznala, previše interesantni i da je prostor za rad i razvoj neograničen.

Iako je ubrzo našla posao u stranoj IT komapniji, nakon određenog vremena je rešila da se posveti svom startapu, te je trenutno full-time preduzetnica. U startapu Uradi-zaradi se najviše bavi marketingom i produkt developmentom. Analiza poslovanja i nove ideje za unapređenje i rešavanje tekućih problema su nešto što najviše voli i čemu se najviše posvećuje, a povremeno drži i radionice na temu data-driven decision makinga u startapu.

Jelena Keravica je softverski inženjer. Završila je računarstvo i automatiku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Jelena je i mentorka i organizatorka Rails Girlsa u Novom Sadu. Trenutno se bavi JavaScript programiranjem i dizajnom.

Katica Ristić je predavač matematike sa desetogodišnjim radnim iskustvom. Njena želja da uđe u svet IT, tačnije Data Science, vodila ju je od MIT-evih MicroMaster studija iz statistike i Data Science-a (ekvivalentne jednom semestru, tj. polovini mastera na MIT-u), preko osnivanja R-Ladis Novi Sad sa još pet vrsnih žena, do podrške osnivanju nevladine organizacije SisterAnalyst, koja će imati ulogu da osnaži žene i svakoga ko ima želju da uđe u svet Data Science-a.

Tatjana Kecojević je dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je RLadies-Manchester grupu i kompaniju DataTeka za obuku u R-u. Njeno interesovanje je u oblasti statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano za #rstats.

Prijava

Panel diskusija će se održati u četvrtak, 29. avgusta od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.