Manifestacija posvećena digitalnoj fabrikaciji pod nazivom FABNoviSad Pilotbiće ovog vikenda, 13 i 14. oktobra, sa početkom u 10 časova održana u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Dvodnevna konferencija se održava pod sloganom ‚‚Vežite se polećemo”, a kroz predavanja i praktične radionice posetioci će imati priliku da saznaju više o tehnologijama u oblasti 3D štampe, 4D štampe i bioštampe, robotike, virtualne realnosti, mikrofluidike i drugih, kao i o njihovoj primeni u obrazovanju i nauci.

Takođe će biti reči o dronovima, a škole učesnice će pokazati kako koriste nove tehnologije u nastavi, dok će nastavnici i drugi odrasli moći da prođu radionicu obuke za rad na 3D štampačima. Tokom FABNoviSad Pilot konferencije biće izloženi praistorijski alati odštampani na 3D štampaču, a posetioci će moći da vide i virtuelnu tura Novog Sada.

Svi zainteresovani posetioci kompletnu satnicu za ovaj događaj mogu pronaći ovde, dok je više detalja o predavačima i samim aktivnostima dostupno klikom na predavanja i praktične radionice.

Organizatori su konferencije su Fab Inicijativa, iDEA Lab i Udruženje Mejker iz Novog Sada, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Evropske unije, kroz XBIT (Cross-Border IT network for competitiveness, innovation and entrepreneurship) Interrag IPA projekat prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije.

Prijava

FABNoviSad Pilot konferencija će biti održana 13. i 14. oktobra u 10 časova u Rekoratu Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 1). Ulaz na konferenciju je besplatan za sve.

Za posetu predavanjima nije potrebna prethodna prijava, dok oni koji žele da prisustvuju radionicama, zbog ograničenog broja mesta, moraju da se prijave na info pultu pred početak događaja, u subotu u 10 časova.